Athene, Klassiek Griekenland, Santorini en Kreta

Athene, Klassiek Griekenland, Santorini en Kreta

1ste dag: Brussel - Athene 
Vlucht Brussel - Athene. Verwelkoming door onze agent en transfer per autocar naar het hotel. Avondmaal, vrije avond en overnachting. Verblijf op basis van halfpension.

2de dag: Athene
In de voormiddag bezoekt u o.a. de wereldberoemde Akropolis, het museum, het klooster van Kaissariani en het oude stadsgedeelte. De namiddag is vrij voor uw bezoeken naar keuze.

3de dag: Athene - Tolo
Vertrek voor een vierdaagse rondreis door het oude Griekenland. Via Korinthe gaat u naar Mycene, waar u in de namiddag Epidaurus bezoekt. In Tolo nemen wij intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting.

4de dag: Tolo - Olympia
Via Argos, Tripolis, Megaloupolis en Kalo Nero rijden wij naar  het  oude Olympia. Inchecken in het hotel. In de namiddag bezoek aan de archeologische site en de musea. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

5de dag: Olympia - Delphi
Wij rijden via Pirgos en Amaliada naar Patras, waar u een bezoek kan brengen aan de kerk van Sint-Andreas. Overtocht per ferryboot van Rion naar Antirion, naar Nafpaktos en Itea. De rit gaat verder via de vallei van Anfissa met haar 4000 olijfbomen naar de beroemde orakelstad Delphi. Intrek in het hotel. In de namiddag kan u de archeologische site bezoeken, met o.a. de tempel van Apollo, Castaglia en het stadion. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

6de dag: Delphi - Athene
Na het ontbijt gaat het bezoek aan de stad en het museum verder. In de namiddag bezoeken wij Ossios Lukas en rijden dan verder door naar Athene. Inchecken in het hotel, avondmaal en overnachting.

7de dag: Athene - Santorini
Na een vroeg ontbijt vertrekken wij naar de haven van Piraeus, voor inscheping op de ferryboot met bestemming Santorini (ca. 7 uur varen). Aankomst op Santorini. Transfer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

8ste dag: Santorini - Heraklion
In de voormiddag staan bezoeken aan Acrotiri en het oude Thira op het programma. In de namiddag rijdt u naar de haven van Santorini waar u inscheept richting Heraklion. Er is een facultatief avondmaal  aan  boord  van  de  boot voorzien. Aankomst in Heraklion, verwelkoming en transfer naar het hotel. Overnachting.

9de dag: Heraklion - excursie
Deze dag is volledig gevuld met een excursie naar Gortis, Faistos en Ag. Triada. ’s Avonds terug naar Heraklion. Avondmaal en overnachting.

10de dag: Heraklion – excursie
Excursie naar Agios Nikolaos, Gournia en Sitia. ‘s Avonds terug naar Heraklion. Avondmaal en overnachting.

11de dag : Heraklion – Athene
Een bezoek aan het museum van Heraklion en Knossos vullen de voormiddag. In de namiddag transfer naar de haven van Heraklion en inscheping op de ferryboot met bestemming Piraeus. Avondmaal en overnachting aan boord van de boot (toeristenklasse – vierpersoonscabines).

12de dag: Athene – Brussel
’s Morgens aankomst in Piraeus. Transfer naar de luchthaven van Athene en aansluitend vlucht naar Brussel.

Vraag uw offerte hier aan

* Verplichte velden

Solmar NV

Pauwengraaf 20
3630 Maasmechelen

CultuurgroepsreizenCultuurgroepsreizen

Openingsuren:
Ma-Do: 9.00-12.00 u. & 13.00-18.00 u.
Vr: 9.00-12.00 u. & 13.00-17.00 u.
Za-Zo: Gesloten

T: +32(0)89 77 81 01
F: +32(0)89 77 81 02
E: cultuur@solmar.be
Volg ons

Bedankt voor je inschrijving