Klassiek Griekenland en de Meteoren

Klassiek Griekenland en de Meteoren

1ste dag: Brussel – Athene
Vlucht Brussel – Athene. Verwelkoming in Athene door onze agent en transfer per autocar naar het hotel. Kennismaking, avondmaal en overnachting.

2de dag: Athene
Ontbijten en dan een  bezoek  brengen  aan  de Akropolis, het museum van de Akropolis,  de Agora en het  nieuwe  stadsgedeelte.  In  de namiddag bezoekt u het archeologisch museum en de oude stad. Avondmaal en overnachting in het hotel.

3de dag: Athene – Tolo
Om 8.00 u. ’s morgens, na een vroeg ontbijt, vertrekt u voor een rondrit van 5 dagen door het klassieke Griekenland. Het Kanaal van Korinthe wordt uw eerste halte. De rit gaat vervolgens verder naar Oud Korinthe, waar een bezoek wordt gebracht aan de archeologische site en het museum. Vertrek naar Mycene, via Nemea en Argos. In Mycene, brengt u een bezoek aan de archeologische site en  het  graf van Agamemnon. In de namiddag staat een bezoek aan het theater van Epidaurus op het programma. Daarna rijdt u verder naar Tolo.  Avondmaal en  overnachting in het hotel.

4de dag: Tolo – Olympia
Omstreeks 8.00 u., eveneens na een vroeg ontbijt, vertrek naar Olympia. U rijdt via Argos, Tripolis, Megaloupolis, Zevgolatio en Kalo Nero naar Olympia. Intrek in het hotel. In de namiddag bezoek aan de archeologische site en de musea. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

5de dag: Olympia – Delphi
Via Pirgos vertrekt u naar Patras waar u een bezoek brengt aan de kerk van Sint Andreas. Overtocht per ferryboot van Rion naar Antirion. Rit naar Nafpaktos en Itea, verder via de vallei van Anfissa, waar zo’n 4.000 olijfbomen staan, naar Delphi. Intrek in het hotel. ’s Namiddags brengt u een bezoek aan de archeologische site met o.a. de tempel  van Apollo, Castaglia en het stadion. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

6de dag: Delphi – Kalambaka
In de voormiddag bezoeken  wij  het  museum van Delphi. In de namiddag vertrek naar  de Meteoren via Lamia, Karditsa, Trikala naar Kalambaka. Intrek in het hotel. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

7de dag: Kalambaka – Athene
Twee kloosters van de Meteoren staan op het bezoekprogramma. Daarna vertrek naar Athene via Trikala, Karditsa, Lamia, Thermopyles (met een kort bezoek aan Leonidas) en Kammena Vourla. Aankomst in Athene omstreeks 17.30 u.. Intrek in het hotel. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

8ste dag: Athene – Brussel
Na het ontbijt in het hotel volgt de transfer naar de luchthaven. Aansluitend vlucht naar Brussel.

VRAAG UW OFFERTE HIER AAN

* Verplichte velden

Solmar NV

Pauwengraaf 20
3630 Maasmechelen

CultuurgroepsreizenCultuurgroepsreizen

Openingsuren:
Ma-Do: 9.00-12.00 u. & 13.00-18.00 u.
Vr: 9.00-12.00 u. & 13.00-17.00 u.
Za-Zo: Gesloten

T: +32(0)89 77 81 01
F: +32(0)89 77 81 02
E: cultuur@solmar.be
Volg ons

Bedankt voor je inschrijving