Noord Italië : Milaan – Portofino – Genua – Turijn

Noord Italië : Milaan – Portofino – Genua – Turijn

1ste Dag: België – nachtreis
Vertrek ’s avonds per touringcar aan uw school. Nachtreis met twee chauffeurs.

2de Dag: Milano
Aankomst in Milaan, dé hoofdstad van de mode. Na een vrij ontbijt  start van uw bezoeken aan o.a. La Scala (beroemd operagebouw), de prachtige Duomo en de Galleria Vittorio Emanuele.  Zeker even interessant zijn het Castello Sforzese, de Pinacoteca Ambrosiana en de kerk (met klooster)  Santa Maria delle Grazie met  'Het Laatste Avondmaal’.  Avondmaal en overnachting in Milaan of omgeving.

3de Dag: Milano – Certosa di Pavia – Genova
Versterkt ontbijt en vertrek naar Certosa di Pavia.  Bezoek aan het kartuizerklooster, een hoogstandje van renaissancebouwkunst.  U rijdt verder naar Genova, de tweede haven aan de Middellandse Zee, waar u vaak de naam Columbus zal tegenkomen.  Enkele bezienswaardigheden zijn Casa di Cristoforo Colombo,  kathedraal San Lorenzo,  Palazzo Reale… . U rijdt verder naar Genova, geboorteplaats van ene Christoffel Columbus, waar u de grootste Italiaanse zeehaven kan bewonderen.  

4de Dag: Genova – Cinque Terre – Portofino – Genova
Verblijf in Genova of omgeving op basis van halfpension. Dagexcursie naar Cinque Terre bestaande uit de pittoreske dorpjes Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Op de terugweg naar Genova wordt nog een stop voorzien in Portofino, een exclusieve vakantiebestemming in Italië waar de rijken met luxueuze jachten pronken.

5de Dag: Genova – Alba – Asti – Torino
Versterkt ontbijt en vertrek. Stop in Alba, bekend voor de Barbaresco- en Barolowijnen maar ook voor zijn witte truffel.  Asti kent iedereen voor zijn zoete spumante. Indien gewenst kunnen wij een bezoek met degustatie in een wijnkelder reserveren.  In Turijn is er nog tijd voor een bezoek aan de Mole Antonelliana.  Avondmaal en overnachting in Turijn of omgeving.

6de Dag: Torino – nachtreis
Versterkt ontbijt. Bezoek aan de barokke stad Turijn. Enkele hoogtepunten zijn de Duomo met de beroemde lijkwade, het Egyptisch museum, het automobielmuseum en de Galleria Sabauda. Na een vrij avondmaal terugreis naar België. Nachtreis met twee chauffeus.

7de Dag: België
Aankomst aan de school.

VRAAG UW OFFERTE HIER AAN

* Verplichte velden

Solmar NV

Pauwengraaf 20
3630 Maasmechelen

CultuurgroepsreizenCultuurgroepsreizen

Openingsuren:
Ma-Do: 9.00-12.00 u. & 13.00-18.00 u.
Vr: 9.00-12.00 u. & 13.00-17.00 u.
Za-Zo: Gesloten

T: +32(0)89 77 81 01
F: +32(0)89 77 81 02
E: cultuur@solmar.be
Volg ons

Bedankt voor je inschrijving