Sicilië

Sicilië

Sicilië, fascinerend eiland met een rijk verleden.

1ste dag: Brussel – Palermo
Vlucht Brussel – Palermo. Transfer naar één van onze geselecteerde hotels. Eerste kennismaking met de stad. Avondmaal en overnachting.

2de dag: Palermo
Bezoek aan Palermo en omgeving. Wij bezoeken Monreale, een stadje boven Palermo dat in 1174 door Willem II werd gebouwd. Aanschouw hier de meer dan 6.000 m² middeleeuwse  monumenten, zoals la Cappella Palatina, la Martorana, la cattedrale, le catacombe, il Palazzo dei Normanni en San Giovanni degli Eremiti.

3de dag: Palermo – Agrigento
Via Segesta, waar wij de Dorische tempel bezoeken, en Selinunte, de grootste tempelsite van Europa, rijden wij naar Agrigento. Hier nemen wij onze intrek in onze geselecteerde hotels. Na het avondmaal bezoeken we de verlichte tempelvallei. Overnachting.

4de dag: Agrigento
Vandaag is de hele dag gewijd aan een bezoek aan Agrigento. Naast de tempelvallei vind je in Agrigento ook nog il Duomo met zijn vele frescoschilderingen en sculpturen van grote artistieke waarde. Het historisch centrum is verrukkelijk met zijn kleine straatjes en binnenplaatsen. Je ontdekt er tientallen kerken. In het midden Il Viale della Vittorio ligt de Piazza Cavour waar vele  culturele activiteiten worden gehouden. Buiten het centrum kan je een bezoek brengen aan het geboortehuis van Luigi Pirandello waar je foto’s en andere voorwerpen van deze dramaturg kan bezichtigen.

5de dag: Agrigento – Piazza Armerina – Siracusa
In Piazza Armerina bezoek je de prachtige Romeinse Villa del Casale. In Siracusa checken we in onze geselecteerde hotels. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

6de dag: Siracusa – Taormina
Op deze zesde dag bezoeken wij in Siracusa o.a. het Griekse theater, de merkwaardige grotten en het Museo Nazionale. In de Chiesa dei Miracoli tref je de “bloedende Madonna” aan. In de loop van de namiddag, reizen we af naar Taormina. Intrek in onze geselecteerde hotels in Taormina of Giardini Naxos. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

7de dag: Taormina
Van alle Siciliaanse steden is Taormina erin geslaagd de grootste bekendheid te verwerven met haar filmfestivals en theaterfestivals. Erg geliefd is Taormina ook dankzij haar milde winterklimaat. Enkele belangrijke bezienswaardigheden die u kunt bezoeken, zijn: il Teatro Greco, l’Antiquarium (klein archeologisch museum) en de prachtige paleizen zoals Palazzo Corvaia, Palazzo dei Duchi di Santo Stefano of het Palazzo Ciampoli. Verder kan je ook een excursie naar de vulkaan Etna of naar het natuurlijk fenomeen ‘Gola del- l’Alcantara’, een ruwe wilde kloof, meer dan 20 meter diep, gegroefd door het water van de stroom Alcantara, ondernemen.

8ste dag: Taormina - Catania
Na het ontbijt rijden jullie richting de luchthaven. Terugvlucht Catania - Brussel.

 

VRAAG UW OFFERTE HIER AAN

* Verplichte velden

Solmar NV

Pauwengraaf 20
3630 Maasmechelen

CultuurgroepsreizenCultuurgroepsreizen

Openingsuren:
Ma-Do: 9.00-12.00 u. & 13.00-18.00 u.
Vr: 9.00-12.00 u. & 13.00-17.00 u.
Za-Zo: Gesloten

T: +32(0)89 77 81 01
F: +32(0)89 77 81 02
E: cultuur@solmar.be
Volg ons

Bedankt voor je inschrijving