Grote Spanjereis

Grote Spanjereis

1ste dag: België – Bayonne
Vertrek ’s morgens per touringcar. Via Parijs, Tours, Poitiers en Bordeaux naar Bayonne. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

2de dag: Bayonne – Madrid
Vertrek na het ontbijt. Via Burgos (bezoek aan de Santa-Maria kathedraal) en Aranda de Duero naar Madrid. Intrek in het hotel, avondmaal, vrije avond en overnachting.

3de dag: Madrid
Stadsrondrit met bezoek aan het Koninklijk Paleis aan het Prado-museum. Namiddag naar Escorial met haar indrukwekkend kloosterpaleis. Terug naar Madrid voor avondmaal, vrije avond en overnachting.

4de dag: Madrid - Toledo - Cordoba
In de voormiddag vertrek naar Toledo. Deze middeleeuwse stad ligt op een heuvel langs de Taag. U bewondert de unieke Moresque stijl van de gothische kathedraal (1227). Verder bezoekt u het klooster van San Juan de los Reyes (tweede helft van de 15de eeuw), de oude Moorse moskee, een prachtige groep Mudejar-kerken uit de 12de-, 13de- en 14de-eeuw die drie godsdiensten voorstellen (de synagogen van Transito en Santa Maria la Blanca, de kerken van Santo Tomé, Santa Leocadia en Santiago del Arrabal en ten slotte de moskee van de Tornerias). Vervolgens bezoek aan de ruïnes van de Moorse en Mudejar-muren, de Puerta Antigua de Bisarga en de Puerta del Sol, het Alcazar en het museum van El Greco. Na het bezoek vertrek via Madridejos en La Mancha naar Cordoba. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

5de dag: Cordoba - Sevilla
Bezoek aan Cordoba met o.a. de Moorse moskee (één van de mooiste ter wereld), de Moorse stadsmuren (8ste-, 9de- en 10de-eeuw), de oude Joodse synagoge (14de-eeuw), de oude wijk met haar pittoreske patio’s, paleizen in renaissance- en barokstijl en de Medina Azahara (ruïnes van het groot paleis van Caliph Abderraman III). In de late namiddag vertrek naar Sevilla. Inchecken in het hotel, avondmaal en overnachting.

6de dag: Sevilla
Bezoek aan Sevilla met o.a. de Giralda, de oude minaret van de moskee, de Moorse stadsmuren, de Torre de Oro, het Alcazar (14de-eeuwse burcht), de kerken van San Pablo en Santa Martina, de 14de-eeuwse gothische kathedraal, het oude stadhuis, de gothische kerk van Santa Paula, het huis van Pilatos (renaissancepaleis).

7de dag: Sevilla - Jerez - Ronda - Granada
Na het ontbijt vertrek naar het zuiden. Via Jerez (men beweert dat hier de beste wijn van Spanje wordt geproduceerd) naar Ronda. Ronda is een bijzonder mooie, typische Andalusische stad met een arena uit 1785. In deze stad werden de eerste “corrida’s” gehouden. Via schilderachtige landschappen bereikt u Granada. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

8ste dag: Granada
In Granada bezoekt u het Alhambra (een wereldberoemd Moors paleizencomplex uit de 14de-eeuw), de Generalife (een kleiner paleis omringd door prachtige tuinen), het Genil Alcazar (burcht uit de 14de-eeuw gebouwd over de rivier Genil), het Daralhorra Alcazar (een oude Moorse burcht uit de 15de-eeuw), de Alhondiga of Carbon Residence (een huis met een prachtige gevel, een overblijfsel van de Moorse adel), de barokke kerk van Sagrario (begin 18de-eeuw) en de Cartuja (barokke kerk uit de 18de-eeuw).

9de dag: Granada - Murcia - Valencia
Na het ontbijt verlaat u Granada en volgt u de Sierra Nevada tot Murcia. Via Elche (korte halte) en de Costa Blanca bereikt u Valencia. Intrek in het hotel, avondmaal, vrije avond en overnachting.

10de dag: Valencia - Barcelona
Via de Costa del Azahar en de Costa Dorada gaat de reis naar Barcelona. Bezoek aan de Catalaanse hoofdstad met o.a. Pueblo Español, de Plaza, de Sagrada Familia van Gaudi, de Plaza Catalunya en de Barrio Gotico. Avondmaal en overnachting.

11de dag: Barcelona - vertrek
U kan in de voormiddag nog even bezienswaardigheden bezoeken of gaan shoppen. In de namiddag terugreis naar België. Langs de Costa Brava en door Frankrijk via Luxemburg naar België. Nachtreis met twee chauffeurs.

12de dag: België
Aankomst in de loop van de dag in België.

VRAAG UW OFFERTE HIER AAN

* Verplichte velden

Solmar NV

Pauwengraaf 20
3630 Maasmechelen

CultuurgroepsreizenCultuurgroepsreizen

Openingsuren:
Ma-Do: 9.00-12.00 u. & 13.00-18.00 u.
Vr: 9.00-12.00 u. & 13.00-17.00 u.
Za-Zo: Gesloten

T: +32(0)89 77 81 01
F: +32(0)89 77 81 02
E: cultuur@solmar.be
Volg ons

Bedankt voor je inschrijving