Praag - Boedapest - Wenen

Praag - Boedapest - Wenen

1ste dag: België - Praag
Vertrek per autocar in de vroege avond. Nachtreis met twee chauffeurs. Avondmaal meenemen.

2de dag: Praag
Aankomst in Praag in de voormiddag. Intrek in het hotel. Facultatief ontbijt. Bezoek aan Praag met o.a. het oude stadhuis met zijn beroemde astronomisch uurwerk, het kunstmuseum, het Belvédère, het Strahovklooster. Het is mogelijk om na het avondmaal een theater- of muziekvoorstelling bij te wonen. Overnachting.

3de dag: Praag - Karlstejn
In  de  voormiddag  verder  bezoek aan Praag: de Joodse Wijk, de synagoge, de St-Nicolaaskerk, het Wenceslasplein, enz… ‘s Namiddags staat een excursie naar Karlstejn op het programma. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

4de dag: Praag – Bratislava – Boedapest
Na het ontbijt verlaten wij Praag. Via Brno naar Bratislava, verblijfplaats van de vroegere Oostenrijks-Hongaarse monarchie. Bezoek en dan verder langs de Donau, via Eszetergom (bezoek kathedraal) en Szentendre (bezoek aan de ruïnes van dit romantisch klein stadje) naar Boedapest. Avondmaal en overnachting.

5de dag: Boedapest
Verblijf  op  basis  van  halfpension.  Uitgebreid stadsbezoek aan Pest en Boeda met o.a. het Heldenmonument, de basiliek van St-Stephan, de parlementsgebouwen, het Koninklijk Paleis, de citadel en het Vissersbastion waar u een prachtig uitzicht over de stad hebt.

6de dag: Boedapest - Puszta - Sopron
Vrije voormiddag in Boedapest. In de namiddag rit door de Puszta naar Sopron. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

7de dag: Sopron - Wenen
In de  voormiddag bezoeken wij de studentenstad Sopron. In de namiddag vertrek naar Wenen. Eerste kennismaking met de operastad, avondmaal en overnachting.

8ste dag: Wenen
Met haar prachtige gevels, barokke architectuur, paleizen en vorstelijke verblijven schept Wenen een nostalgische  sfeer. U bezoekt  o.a. de Spaanse rijschool, de St-Stephansdom, de Staatsopera, het Rathaus, het slot Schönbrunn en de Hofburg.

9de dag: Wenen - Wienerwald
Na het ontbijt afwerking van uw bezoeken aan Wenen. In de namiddag excursie naar Grinzing doorheen het Wienerwald. Typisch Heuriger- avondmaal in Grinzing. Overnachting in het hotel.

10de dag: Wenen - Salzburg - België
Vertrek na het ontbijt. In Salzburg,  de  stad  van Mozart, bezoekt u het geboortehuis van Mozart, de vesting Hohensalzburg (burchtmuseum – Rainermuseum), het klooster Nonnberg, de aartsabdij St-Peter en het Johann Michael Haydn-monument. Na het avondmaal, nachtreis naar België met twee chauffeurs.

11de dag: België
Facultatief ontbijt. Aankomst aan de school.

VRAAG UW OFFERTE HIER AAN

* Verplichte velden

Solmar NV

Pauwengraaf 20
3630 Maasmechelen

CultuurgroepsreizenCultuurgroepsreizen

Openingsuren:
Ma-Do: 9.00-12.00 u. & 13.00-18.00 u.
Vr: 9.00-12.00 u. & 13.00-17.00 u.
Za-Zo: Gesloten

T: +32(0)89 77 81 01
F: +32(0)89 77 81 02
E: cultuur@solmar.be
Volg ons

Bedankt voor je inschrijving