Over Solmar

Solmar : al meer dan 45 jaar trendsetter in Limburg!

Begin jaren '70 heeft Tony Vetrugno, zoon van Italiaanse immigranten, een visie. Hij droomt van een vakantie in het zonnige zuiden en hij wil deze droom graag delen met vele anderen.

Dat dit indruist tegen de tijdsgeest deert hem niet en op 6 januari 1972 richt hij z’n eigen reisbureau “Solmar” op. De zon en de zee klinken alvast door in de naam maar het echte werk begint nu pas.

Met een aantal zelfgemaakte smalfilms en een gitaar onder de arm schuimt hij de provincie af met een heilige missie : de Limburgers een opening bieden naar de wereld. Tijdens die infoavonden legt hij de fundamenten van z’n succesverhaal.

Touroperator

In 1973 stampt Tony naast het reisbureau ook een touroperator uit de grond. Hierdoor zet hij met enkele andere voortrekkers het internationaal toerisme mee in de steigers in België, met Italië als een van de trekpleisters. Het levert hem een reeks nationale en internationale awards op.

Hij diversifieert gaandeweg het aanbod met nieuwe formules voor families, ouderen en zakenmensen. Naast de autovakanties zet hij ook de school- en cultuurreizen en de skivakanties naar Italië op de kaart, een segment waarin Solmar vandaag nog altijd marktleider is.

Maatwerk

Vandaag heeft Morena de fakkel van haar vader overgenomen. Samen met haar ervaren en enthousiast team doktert ze met de glimlach de meest geschikte reisformule uit voor alle reislustige klanten.

Ze gaan voor niets minder dan het beste, de pioniersrol en de waarden van Tony Vetrugno indachtig. Het bestaande aanbod schaven ze voortdurend bij want maatwerk en innovatie zitten nu eenmaal in de genen.

En zo blijft Solmar in Limburg al meer dan 45 jaar lang de referentie in schoolreizen, groepsreizen en individuele reizen.

Uw vakantie begint hier!

Bikers

Uw vakantie begint bij ons.

Contacteer ons
Volg ons

Bedankt voor je inschrijving