Over Solmar

MATERA

Matera is een stad in de Zuid-Italiaanse regio Basilicata en tevens Culturele Hoofdstad van Europa in 2019.

Bewandel de Strada Panoramica dei Sassi en je begrijpt waarom: het contrast tussen de drukke bovenstad en de authentieke sfeer van de benedenstad – Sassi – geeft een adembenemend panorama.
In het verleden leefde men in Sassi in de in rotsen uitgehakte grotten die de stad nog steeds kenmerken. De grotten dienden tussen de achtste en dertiende eeuw als schuilplaats voor uit het Byzantijnse Rijk gevluchte monniken. In de loop der eeuwen bleven de grotten in gebruik en hakte men er complete woonhuizen en kloosters uit.
Deze bijzondere stad wordt gewaardeerd om haar ruwe schoonheid en historische waarde. Nu vind je in de vroegere grotwoningen zowel hotels als b&b, kunstateliers, ambachtelijke winkeltjes en zijn er opnieuw mensen echt gaan inwonen.Sinds 1993 staat Sassi zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
De Sassi en het kalkplateau vormen een prachtig decor en dat hebben ook al heel wat filmmakers opgemerkt. Talloze filmscènes werden al gedraaid in Matera. Zo werden er de films ‘The Passion of the Christ’ en ‘King David’ opgenomen.

Wij plannen alvast een bezoek aan Matera!
 
Over Solmar

OMAN

Het Sultanaat Oman wordt steeds populairder. Dat bewijst ook de top 10 lijst van reisbestemmingen voor 2017 van Lonely planet, waar Oman op plaats acht staat. Dus als u nog op zoek bent naar een authentieke reisbeleving, dan kan je zeker het Sultanaat van Oman voorstellen.

Oman is een ideale winterzon bestemming, met andere woorden, u kan er in de komende weken en maanden naartoe, eventjes onze winter ruilen voor het heerlijk warme Oman.

Oman is bij de Top 10 bestemmingen voor 2017! Eigenlijk is dat niet verwonderlijk gezien de onvoorstelbare natuurpracht en de culturele rijkdom. Het landschap is gevarieerd, met een prachtige woestijn, maar ook met bergketens tot drieduizend meter hoog, weelderig groene valleien en wadi’s, een fantastische kustlijn waar je geniet van zon en zee terwijl men in België bibbert van de koude.

Kortom, Oman is een fantastische en een veilige reisbestemming. Dat is het betrouwbare oordeel van een organisatie met naam en faam: Lonely Planet. Wie plannen heeft om in de komende weken naar warmere oorden op reis te gaan, weet meteen waar naartoe. Zeg vaarwel tegen wind, regen, vrieskou, mist en miezerigheid. Ons wacht de warmte, de zon én het avontuur in Oman !

Het sultanaat Oman, met als hoofdstad Muscat, maakt deel uit van het Arabisch schiereiland. Het is een veilige reisbestemming die aangenaam verrast, met een onvoorstelbare en gevarieerde natuurpracht, een culturele rijkdom zonder weerga en daar bovenop een gastvrije bevolking en een goede toeristische infrastructuur. Oman in één woord: GEWELDIG !

 

Volg ons

Bedankt voor je inschrijving